Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Γκολ στη φτώχεια?

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ένωσαν τις δυνάμεις τους για έναν σκοπό. Ο 8ος αγώνας κατά της φτώχειας έγινε με απόλυτη επιτυχία, σε κατάμεστο στάδιο και με τα έσοδα να διατίθενται σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως η ενίσχυση των σεισμοπαθών της Αϊτής.

Ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία συγκρότησαν την ομάδα των φίλων του Ζινεντίν Ζιντάν και του Βραζιλιάνου Ρονάλντο, έστω κι αν ο τελευταίος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Βρέθηκε, όμως, στο Φάληρο όπως και πλήθος προσωπικοτήτων, προεξάρχοντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια ο οποίος κατά την είσοδό του στο γήπεδο δήλωσε: ««Συγχαρητήρια σε αυτούς που οργάνωσαν έναν τέτοιο παιχνίδι και στους παίκτες που θα αγωνιστούν».

Οι ξένοι σταρ, παλαίμαχοι στην πλειοψηφία τους, αντιμετώπισαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με ενδεκάδα βγαλμένη από τα παλιά. Τζόρτζεβιτς, Κοβάτσεβιτς, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, ακόμη κι ο Γιάγια Τουρέ που πλέον είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Αγγλία, θύμισαν στον κόσμο μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

Σ΄ έναν τέτοιο αγώνα, όπου απουσιάζει η σκοπιμότητα, πάντοτε σημειώνονται αρκετά γκολ. Έτσι και απόψε το ματς τελείωσε ισόπαλο 2-2 με δύο γκολ του Σα Πίντο (9΄,19΄) για την ομάδα των Ζιντάν και Ρονάλντο, ενώ για τα «Αστέρια Ολυμπιακού» σκόραρε ο Κώστας Μήτρογλου (28΄, 51΄).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ελβετός Μάσιμο Μπουζάκα

ΑΣΤΕΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: Μέγιερι, Τουρέ, Γιαννακόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Νινιάδης, Καρεμπέ, Αμανατίδης, Αλεξανδρής, Κοβάτσεβιτς.

Από το 24΄ η σύνθεση των «ερυθρόλευκων» διαμορφώθηκε ως εξής: Μέγιερι, Ραούλ Μπράβο, Α.Παπαδόπουλος, Γκαλίτσιος, Φετφατζίδης, Λεάντρο, Μήτρογλου, Νέμεθ, Γ.Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης, Ουρτάδο.

Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Κ.Παπαδόπουλος, Μοντεστό, Ανατολάκης, Ζαϊρί, Βάντερσον, Τοροσίδης, Χολέμπας, Πάντελιτς, Μέλμπεργκ

ΦΙΛΟΙ ΖΙΝΤΑΝ ΚΑΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ: Νικοπολίδης, Γουίλιαμ, Ραούλ Αλμπιόλ, Ντιαρά, Ρόναλντ Ντε Μπουρ, Φαν Μπρόνκχορστ, Ζιντάν, Σα Πίντο, Κορνέλ Ράπα, Ίλιε, Νούνο Γκόμες.

Στο β΄ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Λαμουσί, Μόισες, Τουρέ, Γκάμαν, Κοβάτσεβιτς, Γιαχία, Καρεμπέ.