Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ελληνικό Ποδόσφαιρο, Μία από τα ίδια και φέτος....

ΛΟΓΟΙ ΜΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ



ΓΕΝΙΚΑ
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε βαθιά κρίση, όχι τόσο για την οικονομική του κατάσταση ή
την μετριότατη ποιότητα θεάματος που παρουσιάζει, αλλά κυρίως λόγω των ενεργειών των διοικούντων, των παραγόντων, των διαιτητών και κυρίως των φιλάθλων οι οποίοι έχουν συμβιβασθεί πλήρως με τις παράνομες / άδικες / εγκληματικές ενέργειες όλων των παραπάνω και άβουλοι πλέον τις θεωρούν ως κάτι φυσικό / δεδομένο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.., αφού φυσικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λεγομένων μεγάλων ομάδων του ποδοσφαίρου!!!  

Το προϊόν του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, δυστυχώς,  απευθύνεται σε μια πολύ μικρή "πελατεία" καθώς είμαστε μια μικρή χώρα και ίσως να μην περνούν το ένα εκατομμύριο πλέον οι φίλαθλοι που ασχολούνται με αυτό... και οι όποιες επιτυχίες / αναλαμπές του, παρόλο τυχέες, είναι καλοδεχούμενες... 

Τα "βουβαλόπαιδα" του ελληνικού ποδοσφαίρου και χρήμα και δύναμη θα έχουν και φέτος να αγοράζουν οποιοδήποτε παίχτη τους αρέσει, να καταστούν "μικροπαρτήματα" τις διάφορες ομάδες με διάφορους τρόπους
(δανεισμούς παιχτών, τοποθετήσεις προπονητών - παραγόντων κλπ), να έχουν στους αγώνες τους, τους διαιτητές χειρούργους που επιθυμούν και τους οποίους οι ίδιοι επιλέγουν για να "σφυρίζουν" κλέφτικα στο πρωτάθλημα... και φυσικά να πανηγυρίζουν γεμάτοι ικανοποίηση στις εξέδρες των γηπέδων για τα πέναλτι που τους δίδουν σε κανονικότατες αποκρούσεις των αντιπάλων αμυντικών.....και φυσικά και για τα πέναλτι που δεν δίνουν στους αντιπάλους των... 

Δυστυχώς και φέτος δεν θα δούμε να εφαρμόζονται από την πολιτεία και την διοργανώτρια αρχή τα παρακάτω:
   Κατάργηση κάθε απαγόρευσης προσέλευσης αντιπάλων φιλάθλων στους αγώνες και κάθε διαχωρισμού των.
   Κατάργηση του μέτρου / ποινής διεξαγωγής των αγώνων χωρίς φιλάθλους γιατί αυτό αποτελεί παγκόσμια ηλιθιότητα καθώς στερεί τους "πελάτες" από τις ΠΑΕ.
   Σε περίπτωση επεισοδίων ο διαιτητής να είναι εξουσιοδοτημένος να διακόπτη 
αμέσως τον αγώνα εις βάρος της ομάδας, της οποίας οι οπαδοί τα δημιούργησαν, και στη συνέχεια να αφαιρούνται και 3 βαθμοί.
    Περιφρούρηση των γηπέδων με αποκλειστική μέριμνα των ομάδων για τους φιλάθλους των.
   Απαγόρευση χρήσης βίας από τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα προβαίνουν, με ήρεμο και αυστηρό επαγγελματικό τρόπο, αποκλειστικά στη σύλληψη και μόνο των ταραξιών.

ΓΗΠΕΔΑ. 
Μη ύπαρξη υποδομής. Πινακίδες σήμανσης διαδρομής - συγκοινωνία προς τα γήπεδα όχι
επαρκείς έως ανύπαρκτες. Μη ύπαρξη καταλλήλου περιβάλλοντος χώρου σε κάθε γήπεδο για άνετη και ασφαλή διακίνηση φιλάθλων – στάθμευσης αυτοκινήτων (Σίγουρα φέτος δεν θα  κλείσουν τα γήπεδα που δεν διαθέτουν τουλάχιστον 5.000 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων). Ταλαιπωρία και στριμωξίδι για αγορά εισιτηρίου (παγκόσμια πρωτοτυπία να προσπαθείς να πληρώσεις…). Μη ύπαρξη Μπαρ και τουαλέτας για κάθε 300 φιλάθλους.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. 
Μη ένταξη σχολών διαιτησίας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Μη ύπαρξη αδέσμευτης αρχής διαιτησίας. Καμία σχέση με ΕΠΑΕ – ΠΑΕ. Οι διαιτητές θα τρέμουν και φέτος τα αφεντικά των μεγάλων ΠΑΕ!!!...όσπου να αλλάξει και ο ορισμός του Πέναλτι....



ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ. 
Μη ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού εκπαίδευσης στις μικρές ηλικίες. Μη ύπαρξη καταλλήλων προπονητών για εκπαίδευση – σωστή αξιολόγηση ποδοσφαιριστών. 
Χωριάτικη και χαμηλού επιπέδου νοοτροπία ποδοσφαιριστών (όλοι έχουν σαν αυτοσκοπό να παίξουν σε μια ''μεγάλη’’ ομάδα, δηλαδή σε μια από τις ομάδες που κρατούν σταθερά το ελληνικό ποδόσφαιρο στην αφάνεια). 
Μη ύπαρξη συστήματος καταγραφής – αξιολόγησης των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών για σωστή επιλογή κατακράτησης ή διάθεσης των από τις ΠΑΕ. 
Ένας ΄΄αμίλητος΄΄ άσχετος προπονητής που αναλαμβάνει μια ομάδα, μετά από 2 – 3 μέρες έχει λόγο για τους ποδοσφαιριστές (και είναι μεγάλος ο αριθμός) που θα πρέπει να φύγουν ή να αποκτηθούν με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να προσπαθούμε να κτίσουμε από ην αρχή ένα σπίτι και κάθε χρόνο αυτό να γίνεται χειρότερο. 
Οι επιτήδειοι ΄΄Μανατζερς΄΄ θα μας ΄΄λανσάρουν’’ και φέτος τους ΄΄υπέροχους΄΄ ποδοσφαιριστές που μας ΄΄λανσάρουν’’ στην αρχή κάθε πρωταθλήματος…κυρίως "συνταξιούχους" δηλαδή...
Οι προπονητές δεν έχουν και φέτος τις απαραίτητες γνώσεις και τη θέληση να εκπαιδεύσουν σωστά τους ποδοσφαιριστές. Ρωτήστε 10 Έλληνες προπονητές να σας εξηγήσουν ποιές είναι οι αρχές τις επίθεσης, ποιές τις άμυνας και τι η άμυνα ζώνης αν σας απαντήσουν ξεχάστε την επιστολή μου… Δεν θα επεκταθώ στο θέμα τις εθνικής γιατί εκεί η πορεία είναι συνυφασμένη με τον παράγοντα τύχη και την συμμετοχή μας, πλέον, σε ομίλους πολύ μέτριας δυναμικότητας λόγω των τελευταίων επιτυχιών μας... 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.  
Πολύ χαμηλού επιπέδου χωρίς συγκεκριμένους αντικειμενικούς στόχους και σχεδιασμό επίτευξης των. 
Κακή και με χωρίς διαφάνεια διαχείριση των ΠΑΕ. 
Καμιά προσπάθεια εκπαίδευσης οπαδών τους.  Καμιά ψυχική επαφή με ποδοσφαιριστές.



ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΜΑΔΩΝ. 

Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας καθώς και ο τύπος είναι τουλάχιστον 800 χρόνια πίσω στον τομέα αυτό.  Διαφορετική μεταχείριση ‘’μικρών’’ ομάδων σε όλους τους τομείς (χρέη, ποινές, συμπεριφορά οπαδών κ.λπ.). 

Οι δημοσιογράφοι χωρίς παιδεία τα ίδια και τα ίδια... μόνο νέα για δύο τρείς το πολύ ομάδες (ποιός νοιάζεται τι κάνει και πως τα βγάζει πέρα π.χ. η Παναχαϊκή !!! αφού έχουμε άριστο πρωτάθλημα με τις 2-3 ομάδες που διαφημίζουμε). Κάθε χρόνο η Χ ομάδα πήρε φοβερούς παίχτες θα πάρει το πρωτάθλημα θα σκίσει στην Ευρώπη κ.λπ. και στο τέλος αυτή η ομάδα κρατάει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην πρώτη Δημοτικού.. 

Αν καμιά φορά περάσουν στη Δευτέρα (Β γύρο Ευρώπης δηλαδή, όχι τίποτα σπουδαίο!!) τότε δεν υπάρχει αρκετός χώρος στα ΜΜΕ να εκθειάσουν το κατόρθωμα τους!!!


ΦΙΛΑΘΛΟΙ – ΒΙΑ. 
Οι φίλαθλοι και φέτος θα πληρώνουν για φιλέτο και θα τρώνε φασολάδα, λόγω των παραπάνω
λόγων, και επιπλέον θα αισθάνονται ανασφαλής λόγω των ‘’υπέροχων’’ συνδέσμων οργανωμένων φιλάθλων που κανείς ποτέ δεν θα τολμήσει να διαλύσει…
Και φέτος πολλοί φίλαθλοι, από αυτούς που έχουν απομείνει τελικά, μάλλον οπαδοί... θα κάνουν σαν τα μικρά εκείνα κακομαθημένα παιδιά που τα θέλουν όλα και δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν έστω και μια φορά,..έστω και στο "τσιλίκι"... 




Ματθαίος Γρηγ. Σκούρας


Διπλωματούχος Προπονητής
Master Στρατηγικών Μελετών
mattheos1@gmail.com


Η αναδημοσίευση των κειμένων χωρίς την αναγραφή της πηγής,http://sostopodosfairo.blogspot.gr/ , μας παρέχει το δικαίωμα να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία. 

2 σχόλια:

  1. Εσύ φίλε μ τα λες....Ποιος τα ακούει!!! Τι μπορούμε να κάνουμε για να ανέβει το επίπεδο του ελληνικού ποδόσφαιρου γιατί οι αρμόδιοι γραμενα εκεί τα έχουνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον θα πρέπει να σκεπτόμαστε να φερόμαστε καλύτερα απ' ότι τα ..."χαϊβάνια"... και ίσως τότε βρεθεί κάποιος που θα θελήσει να διορθώσει κάποια πράγματα...

      Διαγραφή