Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Γυφταριό .. Η Ποδοσφαιρική Ελλάς και η ΕΛΑΣ!!!

Το Κράτος ο μεγάλος υποκινητής / υπαίτιος των όσων διαδραματίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο!!!
 Χθές, όλοι παρακολουθήσαμε έκθαμβοι, το "μεγαλειώδες"  ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, τον τελικό του Κυπέλου Ελλάδος δηλαδή, μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου, το οποίο με αναγκάζει να παραθέσω τις παρακάτω παρατηρήσεις μου:
  Με την έναρξη του τελικού όλοι διακρίναμε τον μεγάλο υποκινητή / υπαίτιο των όσων διαδραματίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο και τον οποίο αναζητούν ακόμη όλα τα γνωστά τηλεοπτικά και μη ΜΜΕ!!!
  Αντικρίσαμε δηλαδή το Κράτος (ίσως κάποιοι μας πουν τη διοργανώτρια αρχή) το οποίο περιόρισε τους θεατές – πελάτες του τελικού, τους διαχώρισε με τεράστια κενά στο κέντρο ακριβώς του γηπέδου για να είναι ευδιάκριτη και άμεσα αντιληπτή  παγκοσμίως η ποδοσφαιρική μας ηλιθιότητα!!!  (Ακόμα και οι ποδοσφαιρικά ανεπτυγμένοι Ισπανοί δεν σκέφθηκαν αυτή την "πρωτοτυπία" και στον τελικό κυπέλου μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελώνα είχαν οι αθεόφοβοι.. τους φιλάθλους ανακατεμένους!!!!)
  Στο τέλος του αγώνα αντικρίσαμε την ΕΠΟ να προσφέρει, μετά τη διακοπή του αγώνα και τα θλιβερά επεισόδια,  με περίσσια χάρη το έπαθλό στην ΑΕΚ!!!
  Αντικρίσαμε τους πάνοπλους, αλλά παγερά αδιάφορους αστυνομικούς να παρακολουθούν τα θλιβερά επεισόδια και να χτυπούν με τα "γκλοπς" κατευθείαν και με το παραμικρό τους αδύναμους φυσικά ταραξίες, όταν έβρισκαν κάποια ευκαιρία, αποφεύγοντας όμως επιμελώς να τους συλλάβουν!!!  (Χαρακτηριστική η ντροπιαστική εικόνα των αστυνομικών που είχαν στριμώξει ένα αδύναμο νεαρό ανάμεσα στα καθίσματα σε κάποιο σημείο της εξέδρας..και τον ξυλοκοπούσαν!!!)
  Στις συνεντεύξεις ακούσαμε και τους άλλους συνενόχους, τους προέδρους / παράγοντες των ομάδων να μιλούν για όλα τα άλλα εκτός από την "ταμπακέρα".. την ευθύνη των δηλαδή για τον έλεγχο των οπαδών των και την περιφρούρηση των γηπέδων!!!
  Τέλος είδαμε και ακούσαμε την ατυχή δήλωση ενός μεγάλου, αλλά συνταξιούχου πλέον, ποδοσφαιριστή, του Λυμπερόπουλου ότι «ίσως πολύ σύντομα να θρηνήσουμε κάποιο νεκρό», χωρίς να αναλογισθεί ότι και ό ίδιος με την συμπεριφορά του κατά την επίτευξη του γκολ του, από εμφανή βέβαια θέση οφσάιντ, έριξε άφθονο λάδι..στη φωτιά!!!

Για να μην καταγράφουμε μόνο διαπιστώσεις σας παραθέτω τις παρακάτω ενδεικτικές προτάσεις μου, παρόλο που κινδυνεύω να καταστώ γραφικός…, για την άμεση βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου:
   Άμεση παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και του Προέδρου της ΕΠΟ.
   Άμεση παραίτηση του Αρχηγού της Αστυνομίας. 
   Κατοχύρωση του αγώνα υπέρ του Ατρομήτου και αφαίρεση του Κυπέλου από την ΑΕΚ!!!
   Κατάργηση κάθε απαγόρευσης προσέλευσης αντιπάλων φιλάθλων στους αγώνες και κάθε διαχωρισμού των.
   Κατάργηση του μέτρου / ποινής διεξαγωγής των αγώνων χωρίς φιλάθλους γιατί αυτό αποτελεί παγκόσμια ηλιθιότητα καθώς στερεί τους "πελάτες" από τις ΠΑΕ.
   Σε περίπτωση επεισοδίων ο διαιτητής να είναι εξουσιοδοτημένος να διακόπτη 
αμέσως τον αγώνα εις βάρος της ομάδας, της οποίας οι οπαδοί τα δημιούργησαν, και στη συνέχεια να αφαιρούνται και 3 βαθμοί.
    Περιφρούρηση των γηπέδων με αποκλειστική μέριμνα των ομάδων για τους φιλάθλους των.
   Απαγόρευση χρήσης βίας από τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα προβαίνουν, με ήρεμο και αυστηρό επαγγελματικό τρόπο, αποκλειστικά στη σύλληψη και μόνο των ταραξιών.

Ματθαίος Γρ. Σκούρας
Διπλωματούχος Προπονητής Ποδοσφαίρου
   
  


      

1 σχόλιο:

  1. Μην δίνεις τόσο βάρος στην Αστυνομία. Αλλού είναι το πρόβλημα. Παντελής έλλειψη παιδείας και ανοχή στην ανομία ή έστω επιλεκτικές τιμωρίες. Όλοι είναι συνένοχοι. Πολιτικοί, παράγοντες, κυβέρνηση, Πρόεδροι, φυλλάδες, δημοσιογράφοι, οπαδοί. Όλοι.

    Υ.Γ. Μπορείς να μου πεις τι πράγμα είναι αυτός ο Πιλάβιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή