Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Θέλετε να ξέρετε αν η ομάδα σας έχει καλό προπονητή?? Για να αρχίσουμε την σωστή προθέρμανση, ας αρχίσουμε από τον Προπονητή....ας τον "τσεκάρουμε" λοιπόν.

Σε λίγες ημέρες αρχίζει το Πρωτάθλημα και οι Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ομάδων και όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε, αν η αγαπημένη μας ομάδα έχει καλό Προπονητή...αρχίστε να τον "τσεκάρετε" από τα φιλικά ...
Για να ξέρετε αν η αγαπημένη σας ομάδα έχει καλό προπονητή θα αρχίσουμε από σήμερα την παράθεση μερικών στοιχείων τα οποία  μπορείτε να προσέχετε κατά την διάρκεια των αγώνων της αγαπημένης σας ομάδας για να μπορείτε, από μόνοι σας να γνωρίζετε αν έχετε καλό ή κακό Προπονητή.

ΚΟΡΝΕΡ  
   
Εκτέλεση Κόρνερ.
Εκτέλεση, από τον σεντερφόρ.
Αυτός είναι για να βάζει γκολ.. Πως, πετώντας???
Εκτέλεση, κόρνερ από δεξιά από τον αριστερό μπακ.
Βλέπαμε Βαλβέλδε, αλλά και Σαντος με Χολέμπα, Λεμονή με Ντάτο, Ολυμπιακός, Πανιώνιος και Εθνική 
είχαν δεχθεί τα περισσότερα γκολ από αντεπιθέσεις στην αριστερή πλευρά
τους, καθώς τα μπακ άργησαν να γυρίσουν και γενικά έχουν επιθετικό
προσανατολισμό.
Αριστερές εικόνες λάθος. 
Μη τοποθέτηση παίκτη μπροστά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 
Με σχετική παρενόχληση ο αντίπαλος τερματοφύλακας κάνει αρκετά λάθη.
   
Άμυνα Κατά την Εκτέλεση Κόρνερ. 
Μη αριθμητική υπεροχή κατά την άμυνα.
 Όταν όλοι αμύνονται στην περιοχή τέρματος δεν υπάρχει ικανή αριθμητική υπεροχή  (9 εναντίον 10) καθώς οι αντίπαλοι αμυντικοί προωθούνται και ο αντίπαλος μετά την απόκρουση έχει 2η ευκαιρία εκδήλωσης επίθεσης!!! 
Με την τοποθέτηση 1-2 επιθετικών στο κέντρο του γηπέδου συγκρατούμε 3-4 αντιπάλους με αποτέλεσμα 8-9 παίχτες να αντιμετωπίζουν στην περιοχή τέρματος 5-6 αντιπάλους!!! 

Σωστή Άμυνα: Όπως στη δεξιά επάνω εικόνα.  
Λάθος Άμυνα: Όπως στην αριστερή επάνω εικόνα


Μη σωστή τοποθέτηση παιχτών στη γραμμή τέρματος κατά την άμυνα. 
Οι παίχτες που τοποθετούνται στη γραμμή τέρματος πρέπει να έχουν μέτωπο προς το κέντρο της επίθεσης γιατί από εκεί υπάρχουν οι μεγαλύτερες πιθανότητες για να δεχθεί η ομάδα τους τέρμα. 
Σωστή Τοποθέτηση: Όπως στη δεξιά κάτω εικόνα.  
Λάθος Τοποθέτηση: Όπως στην αριστερή κάτω εικόνα.

Εκτέλεση Πλαγίου Άουτ (αράουτ)
Λάθος:
Όταν δείτε ποδοσφαιριστή να εκτελεί πλάγιο στο κεφάλι "μαρκαρισμένου" παίχτη ή πάνω από το γόνατο του, ο προπονητής είναι για τα ...αζήτητα...
Σωστό:
Εκτέλεση, προς ελεύθερο συμπαίκτη που έχει μέτωπο προς το αντίπαλο τέρμα, ώστε να μεταβιβάσει με ευκολία την μπάλα προς τα εμπρός.
Οπωσδήποτε εκτέλεση, προς το κάτω μέρος του σώματος του συμπαίκτη για να μπορεί να "κοντρολάρει" με ευκολία την μπάλα για σωστότερη μεταβίβαση... 

Εκτέλεση φάουλ από Τερματοφύλακα.
Συχνά βλέπουμε οι τερματοφύλακες να εκτελούν "ανενόχλητοι" πολύ μακριά έξω από την περιοχή τους φάουλ !!! Ο σωστός προπονητής έχει διδάξει τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν ένα υποτυπώδες τείχος μπροστά του, ώστε να μην το ξανατολμήσει, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να του κλεψουν την μπάλα....


        Ματαθαίος Γρ. Σκούρας
Διπλωματούχος Προπονητής
Master Στρατηγικών Μελετών
mattheos1@gmail.com

Η αναδημοσίευση των κειμένων χωρίς την αναγραφή της πηγής,http://sostopodosfairo.blogspot.gr/ , μας παρέχει το δικαίωμα να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία. 


   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου