Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Μπορεί η ΑΕΚ να κερδίσει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ?

Μετά τον αγώνα ΠΑΟ - ΜΠΑΡΤΣΑ, ας προσγειωθούμε στην πικρή ελληνική ποδοσφαιρική
πραγματικότητα για να επιχειρήσουμε, για πρώτη φορά, να αναλύσουμε τι είναι δυνατόν να συμβεί στο αυριανό ντέρπι, ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ...

Βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσο της αγωνιστικής περιόδου και ο αυριανός αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού θα είναι το crash test για τις δύο ομάδες& και το αποτέλεσμά του θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία  τους.

Η έδρα της ΑΕΚ (4-1-0) θα δοκιμαστεί για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, εναντίον ισχυρού αντιπάλου, ενώ ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει δείγμα γραφής για δεύτερη φορά (ήττα από ΠΑΟ) εάν έχει τη δυνατότητα επιτυχίας εκτός έδρας (3-0-2) εναντίον ισχυρής έδρας.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ με πολύ προσοχή στην άμυνα και σχετική πίεση στο κέντρο, έχουν την δυνατότητα να βγάλουν τις κατάλληλες μπαλιές προς τους Σκόκο και Μπλάνκο (κατά πάσα πιθανότητα), οι οποίοι έχουν τις ικανότητες να πετύχουν το γκολ. Ιδιαίτερα ο Σκόκο, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει μετά και την ανανέωση του συμβολαίου του, αφού φυσικά οι συμπαίκτες του αποφασίσουν κάποτε να κατευθύνουν το τόπι περισσότερες φορές προς τα μαγικά πόδια του.

Βέβαια, και ο Ολυμπιακός, διαθέτει ποιοτικούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση της ΑΕΚ και ανά πάσα στιγμή είναι ικανοί με τις γνωστές ξαφνικές αντεπιθέσεις τους (με τις κάθετες πάσες  Ιμπαγάσα) να κάνουν τη ζημιά, κυρίως με τον νεαρό φορ Κέβιν Μιραλλάς, που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δαιμονιώδη παρατεταμένη φόρμα.

Συμπερασματικά, όποια ομάδα καταφέρει να περιορίσει περισσότερο τη δραστηριότητα των παικτών που αναφέρθηκαν (Σκόκο,Μπλάνκο,Μιραλλάς, Ιμπαγκάσα) θα είναι και η νικήτρια του αυριανού ντέρμπι.

Ματθαίος Σκούρας
Διπλωματούχος Προπονητής Ποδοσφαίρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου