Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Ιστορικός Πανιώνιος στα 120στα γενέθλιά του στην ποιό δύσκολη καμπή της Ιστορίας του!!!

Τα πολλά που ακούστηκαν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την  αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτως της ΠΑΕ Πανιώνιος με οδήγησαν,  πάλι χωρίς να το καταλάβω και χθες στο γήπεδο,  με την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά, όπως την πρώτη φορά όταν το 1969 μια 

Τετάρτη απόγευμα

 την "κοπάνησα" από ταθρανία της Ευαγγελικής Σχολής που είναι ακριβώς δίπλα στο γήπεδο,  και πήγα σκαρφαλώνοντας τον τοίχο από τσιμεντόλιθα να παρακολουθήσω ένα αγώνα Κυπέλου... και έκτοτε έμεινα πιστός στη μεγάλη αγάπη που λέγεται ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ!!!


Εκεί είχαν συγκεντρωθεί οι ποιό αγνοί, αλλά "άρρωστοι" για την ομάδα φίλαθλοι οι οποίοι αγωνιούσαν για το μέλλον της..
Μεταξύ αυτών πολλά παιδιά της ηλικίας που είχα και εγώ κατά την πρώτη μου επαφή με τον Ιστορικό.. και αυτό είναι ένα πραγματικά παρήγορο μήνυμα!!! 
Η κατάσταση φορτισμένη και φυσικό ήταν να ακουστούν πολλές ακραίες απόψεις, όπως: Μας ενδιαφέρει το μέλλον της ομάδας ας την πάρει ΄έστω και κάποιο "λαμόγιο" ή και ο διάβολος ο ίδιος αρκεί να πάει καλά...
   Η ομάδα πρέπει να πάει σε ανθρώπους που νοιώθουν Πανιώνιοι...
   Αν η ομάδα πωληθεί στην οικογένεια Ψωμιάδη να μην επιτραπεί η χρήση του γηπέδου...ή αν αυτό δεν είναι δυνατό να μη ξαναπατήσει κανείς στο γήπεδο...
   Ο Τσακίρης δεν έχει "μία", τα δύο καράβια που του έμειναν κρατούνται από Σ ομαλούς και Ταυλανδούς...  

Ξαφνικά ανακοινώθηκε η πληροφορία ότι ο κ. Τσακίρης δεν έχει συμφωνήσει για την πώληση της ομάδας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω γραπτή ανακοίνωση του και από τους πρωτοστατούντες του Ερασιτέχνη δόθηκε το σύνθημα για ειρηνική πορεία προς την πλατεία η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ηρεμία, είχε παλμό και ακούστηκαν τα παρακάτω συνθήματα:
  Η Σμύρνη είναι ομάδα ιστορική και όποιος δεν το ξέρει να πάει να γ....
  Αυτό είναι το σωστό, δώστε τον Ιστορικό σε Πανιώνιο...
  Αυτό είναι το σωστό έξω τα λαμόγια από τον Πανιώνιο... κλπ

Άποψή μου είναι ότι ο κ. Τσακίρης ξεκίνησε με καλές προθέσεις να αναβαθμίσει τα του Πανιωνίου, με εντυπωσιακές μεταγραφές και νοικοκύρεμα των οικονομικών της ΠΑΕ, αλλά στην πορεία λόγω κακών συμβούλων υπέπεσε σε μεγάλα λάθη (εξασθένηση της ομάδας με πώληση ικανών ποδοσφαιριστών, πρόσληψη ανίκανων προπονητών, διευθυντών και συμβούλων) και μάλλον παρά την αγάπη του για τον Πανιώνιο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταγραφεί στην Ιστορία του συλλόγου ως ένας από τους χειρότερους Προέδρους!!!

Βέβαια όλοι τώρα αναρωτιόμαστε ποιες θα πρέπει να είναι οι σωστές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τις 29/11/10, για να "σωθεί" η παρτίδα και να μην καταλήξει η ιστορική μας ομάδα στα "λαμόγια"...

ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΙΚΑΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΠΙΤΥΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ!!!  

Να είχα τη δύναμη τα βράχια να κυλήσω... για να μπορέσω να προσφέρω αφιλοκερδώς για την αναγέννηση της αγαπημένης  ομάδας μας...

Από αυτή τη στιγμή τίθεμαι στη διάθεση του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ για οποιαδήποτε βοήθεια.

Ματθαίος Σκούρας

Υπτγος ε.α.
Master Στρατηγικών Μελετών 
Διπλωματούχος Προπονητής 
Ποδοσφαίρου 
Τηλ. 6944884542   

Ανακοίνωση κ. Κων/νου Τσακίρη

Ανακοινώνω τα εξής:
1) Η ΠΑΕ δεν έχει πωληθεί ούτε έχει προσυμφωνηθεί η πώληση της. Είναι όμως υπό πώληση, διότι προσωπικά, όπως δήλωσα και χθες ενώπιον της Γ.Σ. της ΠΑΕ, δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα διοικητικά και μετοχικά μου καθήκοντα, όπως αρμόζει στο σύλλογο και ειδικά αυτή τη δύσκολη στιγμή.

2) Από αύριο Πέμπτη, ξεκινάει ανοιχτός διαγωνισμός για την πώληση έως και 80% των μετοχών της ΠΑΕ  ως εξής:
(α) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να υποβάλλουν προσφορές για ποσοστό μετοχών από 5% έως και 81% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.
(β) Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν από μεθαύριο Παρασκευή 19/11/2010 να λαμβάνουν Εμπιστευτικό Φάκελο (Info Memorandum) ο οποίος θα περιέχει: (Α) πλήρη στοιχεία  περί της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ. και (Β) βασικές προϋποθέσεις αγοράς των μετοχών. Βεβαίως οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να ζητούν κάθε άλλη σχετική διευκρίνιση. Προϋπόθεση υποβολής προσφορών και λήψης των ως άνω στοιχείων είναι η προκαταβολή δικαιώματος συμμετοχής ποσού 5.000 Ευρώ υπέρ του Ερασιτέχνη Πανιωνίου.
(γ) Θα δεχτώ έγγραφες και δεσμευτικές προσφορές μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10:00 πμ. 
(δ) Εντός των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου θα λάβω τις αποφάσεις μου για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα αποκτήσουν τις μετοχές. Διευκρινίζω ότι δε θα δεχτώ καμία πρόταση για ανάληψη του management της ΠΑΕ.
3) Το Δ.Σ. που προέκυψε χθες απαρτίζεται από φίλους συνεργάτες μου, δε θα ασκεί ουσιαστική διοίκηση και εξελέγη με μόνο σκοπό να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών. Μέχρι την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, η ΠΑΕ θα διοικείται από  τους κ.κ. Γεώργιο Ζερβακάκο και Λάζαρο Καμπανόπουλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Άκης Μάντζιος και καθήκοντα Γενικού Αρχηγού αναλαμβάνει ο Γιάννης (Έβανς) Παυλόπουλος.

Σε προσωπικό επίπεδο και έχοντας δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ, χωρίς να έχω πάρει ποτέ ούτε ένα Ευρώ από τον Πανιώνιο (τα ποσά εκ των πωλήσεων παικτών, στο σύνολό τους, κατέληξαν στα ταμεία της ΠΑΕ και δαπανήθηκαν για ανάγκες της – άλλωστε τα αποσπάσματα των τραπεζικών καταθέσεων, επιταγών και τα συμβόλαια πωλήσεων  ετέθησαν στη διάθεσή των συνδέσμων οπαδών, σε συνάντηση που έγινε το φετινό καλοκαίρι - κάτι που για πρώτη φορά έχει γίνει σε ΠΑΕ), θα ήθελα απλά να εκφράσω την πικρία μου για την αχαριστία με την οποία αντιμετωπίστηκα όλα αυτά τα χρόνια. Σε αυτούς που μέχρι πριν λίγο «αποφάσιζαν» να διώξουν τον Πανιώνιο (που είναι Ένας και Ενιαίος, ανεξαρτήτως μετόχων, μετοχών, αφεντικών, managers κλπ) από το σπίτι του, έχω απλά να τους πω ότι ως Πανιώνιος λυπάμαι πολύ.

Τέλος, σε αυτούς από τους «φίλους» και «γνωστούς» μου, που, χθες, έβριζαν, κάτω από τα γραφεία μου, τη μητέρα μου και τα παιδιά μου, εύχομαι απλά ο Θεός να τους συγχωρήσει, καθώς εγώ δε θα τους συγχωρήσω ποτέ.
Κωνσταντίνος Τσακίρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου