Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Φυσικό επόμενο η Ήττα του ΠΑΟ από την Κοπεγχάγη!!!

Του Ματθαίου Σκούρα
Διπλωματούχου Προπονητού
Ποδοσφαίρου
 Όπως είχαμε αναλύσει και στην από 16/9/10 ανάρτησή μας,

(με τίτλο, Γιατί κερδίζει η Μπαρσελόνα και Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Μια ψύχραιμη ανάλυση.), ο ΠΑΟ παρατάχθηκε και έπαιξε εναντίον της Κοπεγχάγης όπως ακριβώς


και με την Μπαρτσελόνα δηλαδή με πληθώρα κουρασμένα γεροντοπαλίκαρα,

(τα οποία μη μπορώντας να τρέξουν και να είναι κοντά στους επιδέξιους και ευέλικτους αντιπάλους απλά τους μάρκαραν με τα μάτια ή άπλωναν απλώς τα πόδια για τρικλοποδιές ή έκοβαν τη μπάλα με τα χέρια),.. με τον Νίνη να περπατάει με τα χέρια κατεβασμένα και τον Λέτο να κάνει τα δικά του βγαλμένα από άλλο άθλημα...

Τζόρβας, Μαρίνος, Βύντρα (29), Σαριεγη(31),  Κατσουράνης(35),  Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα(35), Νίνης, Λέτο, Σισέ (29), Καραγκούνης (34), Γκαρσία (32)

Η πλειονότητα των παικτών επέδειξαν χαμηλή τεχνική επιδεξιότητα και έπαιξαν χωρίς να εφαρμόσουν κάποια αρχή του ποδοσφαίρου (ας υπενθυμίσουμε, π.χ. υποστήριξη κατά την επίθεση, πλάτος επιθέσεως, κάλυψη κατά την άμυνα, αριθμητική υπεροχή κλπ).

Χαρακτηριστικές ενέργειες αυτές του Σίλβα που μόνος του μακριά από κάθε αντίπαλο δεν πλησίαζε προς το κέντρο του γηπέδου και μετά να κάνει την μεταβίβαση, αλλά έκανε μακρινή πάσα σε πλήρως μαρκαρισμένους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα, όπως ήταν φυσικό, να χάνουν την μπάλα !!!

Οι κάθετες μεταβιβάσεις άγνωστο είδος με αποτέλεσμα οι ταχύτατοι και πολύ σωστά ενεργούντες αντίπαλοι να είναι διαρκώς σωστά τοποθετημένοι και σε πλήρη ετοιμότητα να κόψουν την μπάλα.. Οι επιχειρούμενες "γιόμες" Κατσουράνη, Γκαρσία και ΣΙΑ στην άδεια από συμπαίκτες τους περιοχή θύμιζαν λίγο Εθνική Ελλάδος αν όχι ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

Οι περισσότεροι παίχτες κατέφευγαν στην χειρότερη αλλά ποιο εύκολη επιλογή και μόλις έπαιρναν την μπάλα την μεταβίβαζαν προς τα πίσω.. (1η επιλογή και καλύτερη μεταβίβαση της μπάλας κάθετα και με αλλαγή πλευράς, 2η κάθετα στην ίδια πλευρά, 3η δίπλα μας σε αμαρκάριστο συμπαίκτη για μεταβίβαση 1ης η 2ης επιλογής, και 4η και χειρότερη προς τα πίσω μόνο σε περίπτωση κινδύνου και μη υποστήριξης από συμπαίκτες).

Με λίγα λόγια η κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟ είναι τουλάχιστον απελπιστική το ποδόσφαιρο που παίζεται θυμίζει ερασιτεχνικά σωματεία και είναι πολύ δύσκολο να συνεχισθεί γιατί είναι σίγουρο ότι δεν οδηγεί στους στόχους που έχει θέσει η ηγεσία του.

Για να φθάσει ελληνική ομάδα σε υψηλό επίπεδο χρειάζεται πολύ δουλειά από ανθρώπους που γνωρίζουν τα μυστικά του αθλήματος, αλλά και παίχτες που στην πλειονότητα τους να είναι σε μικρότερη των 30 ετών ηλικία, μπορούν να "ρουφήξουν" τη διδασκαλία των μυστικών του σύγχρονου ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου και να την εφαρμόσουν με επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο!!!

Βέβαια το ερωτηματικό πλανάται βασανιστικά, αν οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι έτοιμοι να δεχθούν συμβουλές και να δουλέψουν / επενδύσουν προς αυτήν την κατεύθυνση…

Διαφορετικά είναι σίγουρο ότι θα βιώνουμε  τα ίδια και τα ίδια για πολλές δεκαετίες ακόμη…
Ένας ΄΄αμίλητος΄΄ άσχετος προπονητής που αναλαμβάνει μια ομάδα, μετά από 2 – 3 μέρες έχει λόγο για τους ποδοσφαιριστές (και είναι μεγάλος ο αριθμός) που θα πρέπει να φύγουν ή να αποκτηθούν με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να προσπαθούμε να κτίσουμε από ην αρχή ένα σπίτι και κάθε χρόνο αυτό να γίνεται χειρότερο. Οι επιτήδειοι ΄΄Μανατζερς΄΄ θα μας λανσάρουν’’ και πάλι τα υπέροχα γεροντοπαλίκαρα"…και οι περισσότεροι προπονητές δεν θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και τη θέληση να εκπαιδεύσουν σωστά τους ποδοσφαιριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου